• 17.jun.2011     Kl.15:54
 • Oppskrift: Utrolig sunne kalkunburgere for store og små

  Da jeg våkna imorges fikk jeg så utrolig lyst på junkfood. Er det en ting jeg liker, så er det å finne sunnere alternativer til dette. Så jeg finkjemma kjøleskap og fryser og fant ut jeg skulle lage kalkunburgere med spinat til lunch.

   

  Spinat er godt og næringsrikt, så jeg blanda det med litt rødløk, litt hvitløk, frisk basilikum og kalkunkjøttdeig med en stavmixer. Blanda inn et egg helt på slutten så deigen skulle bli litt luftigere.

   

   


  Anbefaler å hakke løken litt mer enn meg først, for det ble litt store biter noen steder inne i burgeren. 

   

   

  Selvfølgelig har jeg verdens beste hjelp på kjøkkenet. LillePerlen har fått ei kaserolleskuff som hu kan gå amok i hvis hun vil. Greit å samle samme litt hu kan leke med oppi der. For det er jo ingenting som er så morsomt som å leke med noe som  IKKE  er leketøy.

   
  Da burgerne var nesten ferdig å steike tok jeg ost på. Cheese-kalkunburger med andre ord. Som tilbehør hadde jeg salat, dijon sennep, agurkrelish, ketchup og selvfølgelig bearnaisesaus.  LillePerlen fikk to kalkun-nuggets med litt ost og tomat. Hu er like glad i bearnaisesaus som mora, så vi dyppa nuggetsen i det etterhvert.

  Dette var virkelig succèe! Og utrolig nok spiste LillePerlen 1 og 1/2 nuggets, noe som er ganske bra til henne å være. Hu er ikke noe fan av middagsmat, og var det opp til henne var verden laget av grøt. Tror konsistensen, den milde smaken og bearnaisesausen var en super kombinasjon for henne.

   

  Bon apetìt!

  4 kommentarer

  Camilla Fredrikke

  17.jun.2011 kl.17:13

  Fliink!! Antar at dette var lunchen din mann fikk servert?

  Dette må prøves ;)

  Perlen

  17.jun.2011 kl.17:17

  Camilla Fredrikke: Jepp, det var det:) Og han var glad og fornøyd:)

  CHARLETT

  17.jun.2011 kl.20:40

  Sv: Så hyggelig å høre, tusen takk! :D

  Maren

  18.jun.2011 kl.20:38

  Nice! Det virka magisk :)

  Skriv en ny kommentar

  Perlen

  Perlen

  27, Trondheim

  Hei! Jeg er en ekte Perle som befinner seg i København hvor det er dejligt å være norsk. Den 14.07.10 ble jeg mamma, og den 29.11.10 ble jeg kone. Det har vært et stort år for meg og min lille familie, og jeg gleder meg til å se hva 2011 bringer for oss. Hvis du vil følge med, så forteller jeg det meste her på bloggen. Jeg kan kontaktes på mail: merethethangstad@gmail.com

  Kategorier

  Arkiv

  Design av camillafredrikke.blogg.no
  hits