• 05.jul.2011     Kl.09:52
 • Tips - Å reise med baby

  Jeg tenkte å samle sammen noen tips til deg som er småbarnsmor og som skal ute og fly med ditt barn som er under 2 år. 

  Jeg og Emilia har reist København - Trondheim og tilbake 7 ganger de 11 månede hun har levd, og i tillegg har vi vært en tur på Mallorca. Så jeg vil si vi har opparbeidet oss litt erfaring along the way.

  16 ganger med fly på 11 måneder erikke så rent lite for en baby. Og heller ikke for mamman, for jeg skal ikke legge skjul på at man er ganske rådvill hvis det oppstår en situasjon man ikke helt har regna med. Men jeg skal prøve å ta høyde for det meste i dette innlegget.

   

  1) Jo yngre barnet er, jo enklere er det. Husk en babybjørn eller annen bæresele. Det letter deg for mye arbeid på flyplassen, og baby kan sove seg gjennom mye av ventetiden. Er barnet over 6 måneder kan det kanskje være enklere å bruke en av vognene på flyplassen, eller bagasjetralle. Spør noen, de fleste har ettellerannet man kan trille baby i. Sist lånte jeg ei handlekurv fra tx-freen (ei sånn lita rød ei). Emilia storkosa seg.

   

  2) Sitt så langt bak som mulig. Som oftest har du en flyvertinne lettest tilgjengelig der hvis du skal ha varmet babymat o.l. Aller bakerst er det beste. 

   

  3) Utnytt muligheten til at du med barn kan komme på flyet som en av de første. Da er flyvertinnen ofte behjelpelig med å holde baby eller bagasje for deg. 

  3A) Her kan du godt spørre om teppe og pute. Det er perfekt å hvile en sliten arm på ei pute når baby sover. Og teppet er greit å ha i tilfellet det blir for kaldt. Vi har flere ganger fått "Aircondition-forkjølelse".

   

  4) Hvis det er mange ledige plasser på flyet og du er plassert sammen med noen, så kan du spørre om du får sitte alene. Det kan være en smule ubehagelig med en hylende baby og et menneske ved siden av deg som bare sitter og himler med øynene. Eller, som i mitt tilfelle var det er litt snodig situasjon da Emilia plutselig sugde seg fast i urskiva til sidemannen, eller da hu tok et godt klipetak i brystet til den unge jenta ved siden av oss forrige tur. OG, kan ikke la være å nevne hu som satt og korset seg og tok fram bibelen etter Emilia hadde hyla i en halvtime sist, og jeg, som jeg hør og bør, hadde banna en titall ganger... Ja, u get the drift. Sit alone.

   

  5) Ta nok mat med. Og litt kjeks eller lignende å "bestikke" med hvis ungen slår seg vrang. De aller minste bør ammes og gis flaske ved take-off og landing for å unngå øresus. Smukk er også bra. Det samme gjelder de som er eldre, men ikke alltid like enkelt å styre der. Og husk leketøy. Men ikke det som bråker. Så får du himlende øyne igjen.

   

  6) IKKE VÆR REDD FOR SIKKERHETSKONTROLLEN! Barnemat får man ta med nesten så mye man vil av, så lenge man har en baby med. Jeg har aldri hatt noen problemer der. I tillegg så kan du også her spørre noen av vaktene om hjelp til å holde baby når du tar av og på yttertøy osv. De fleste ønsker det skal gå fort, og hjelper derfor mer enn gjerne.

   

  7) Det holder med et par bleier og noen våtservietter (med mindre det er en veldig lang flytur). Jeg har kun 1 gang skifta bleie på en 2 timers flytur, og det var da hun var 3 uker. Nå har jeg alltid "flaks", og hun er ferdig med dagens bommelom når vi skal fly. Det er en trang fornøyelse på de må propellflyene til Widerøe, så jeg unngår å skifte hvis jeg kan.På større fly er det no problemos. 

   

  8) Hevd din rett, og ikke vær beskjeden! Dette er nok det viktigste tipset. Jeg har stått i regnvær midt på Kastrup og ventet på å komme på flyet med en 3 uker gammel baby. Jeg er alltid sist av bussen der pga at alt tar ekstra tid, og derfor skal ALLE andre presse seg på flyet først. Vel, ikke vær beskjeden som meg og stå og vent. Gå på, og si "Unnskyld, det er litt kaldt til babyen" eller noe. Som oftest er det noen som forbarmer seg over deg og slipper deg forbi. Jeg har flere ganger fått god hjelp av medpassasjerer fordi jeg er for beskjeden. 

  8A) Det samme som ovenfor gjelder også på flyplassbuss. Sist endte jeg med å stå midt i bussen med en 10 kilos baby på hofta og 2 stks håndbaggasje uten noe å holde meg i. Normalt reiser folk seg når man kommer på bussen med baby. Men desverre ikke alltid. Det var et under at vi holdt oss stående der. Klapp på skuldra til meg selv hehe. 

   

  9) Hvis du kan, så unngå tax-free etter landig. Baby er utålmodig, og kø i kassen samt mangel på vogn. etc til barnet kan gjøre det best å la være.

   

  10) Bruk bagasjevogn når du henter bagasjen. Noen ganger kan man være kreativ hvis det ikke er barnesete på og du blir nødt til å sette fra deg ungen. Men det er selvfølgelig på eget ansvar. Når du henter baggasjen så bed om hjelp hvis det er nødvendig. Det er alltid noen som gjerne kommer deg til unnsetning og tar kofferten av bagasjebåndet for deg.

   

  Det var det, mine 10 viktigste tips. Husk å pakk lett, og vær tålmodig, så går det nok bra. Jeg har mange flere tips hvis forskjellige situasjoner oppstår så bare spør hvis dere lurer på noe. Jeg har nok vært innom det meste avawkwardness når det kommer til å reise med baby. Jeg er også tidenes største kløne noen gang, så jeg har lært mye. Håper noen der ute får nytte av det!

  God reise!

     

   

  Ingen kommentarer

  Skriv en ny kommentar

  Perlen

  Perlen

  27, Trondheim

  Hei! Jeg er en ekte Perle som befinner seg i København hvor det er dejligt å være norsk. Den 14.07.10 ble jeg mamma, og den 29.11.10 ble jeg kone. Det har vært et stort år for meg og min lille familie, og jeg gleder meg til å se hva 2011 bringer for oss. Hvis du vil følge med, så forteller jeg det meste her på bloggen. Jeg kan kontaktes på mail: merethethangstad@gmail.com

  Kategorier

  Arkiv

  Design av camillafredrikke.blogg.no
  hits