• 25.feb.2011     Kl.21:05
 • Endelig et (ganske) ferdigstillet prosjekt

  Når jeg tenker meg om, så synes jeg ALLTID, uansett hva, at jeg ALDRI blir ferdig med noe her i leiligheten. Forandring fryder er mitt hjemme-motto for tiden, og ting står sjelden på samme plass i mer enn et par dager av gangen.

  Men nå er ihvertfall prinsesseslottet så og si ferdig. For ei stund.

  Og her er resultatet.

   


 • 16.feb.2011     Kl.17:11
 • I en boks sa du?

  Jeg hopper bare ut i det her og innrømmer hele greia...

  Jeg er på desperat jakt etter noe så kjedelig og intetsigende som en brødboks. Jeg synes behovet begynner å melde seg nå, for Emilia har jo så smått begynt å spise brødskive. Desverre er det min dårlige samvittighet, for vi har jo aldri brød her. Og når vi har det, så ligger den derre brødposen på kjøkkenbenken og ødelegger hele den fine utsikten til eh bordplata. Det er uansett ikke pent synes jeg, men det skal selvfølgelig ikke sette en stopper for at Emilia får brødskiva si, så derav behovet for brødboks.

  Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hvilken jeg skal ha. Kjøkkenet mitt er ganske plaint hvitt kjøkken med sjakkrutete gulv i sort og hvitt. Pynten går vel i gråtoner. Som jeg sa. Plain.

  Drømmen er å har et kjøkken hvor alt gikk i denne stilen:

   

   

  Men nå er kjøkkenet mer til denne stilen, som seg fant en hel serie av. Egentlig ganske kul.

   
  Meeeen, jeg vurderer å srite i stilen og kjøpe en i porselen som den øverste. Synes bare det er så fint. Og brødbokser er jo egentlig noe stygt noe. Iallefall de typiske, i ubehandlet tre med sånn trekkspill lokk. Huff. So 90's.

   

  Hva synes dere?
  Noen som evt. vet av et ted hvor man kan få noen fine?
  Eller noen som vil lage en til meg kanskje?

   

  A girl can dream, can't she? • 12.feb.2011     Kl.10:27
 • Velkommen inn i stua mi

  Det er da bare typisk at den dagen jeg faktisk får en hyggelig forespørsel på mail, og jeg faktisk manner meg opp og tar bilder av min beskjedne bolig, at det beste jeg kan komme med er elendige mobilkamerabilder (Er det et ord?)

  Så vis nåde folkens. Og vit at det kommer bedre bilder en dag. Jeg skal bare rote meg selv til å gå opp i elgiganten og hente mitt forhåpentligvis reparerte kamera.

  Men her har dere halvdelen av stua mi. I all sin glans. Resten av bildene ble altfor mørke, så det får bli med denne halvdelen.

   

   

  Huff, jaja. Den som spør får svar. • 09.feb.2011     Kl.11:52
 • Besøksforbud fra IKEA og Jysk...

  Det kunne jeg jo fått etter jeg bare gikk amok i går og handla bilen full av nye saker og ting. Stakkar Emilia som må sitte der i handlevognen og se mamman sin sine øyne bare rulle rundt i hodet hver gang hu ser no som kunne passet inn hjemme hos oss. Og det er det tydeligvis mye som kan.

  Etter er årelang studenttilværelse i Norge prøver jeg å unngå IKEA-møbler. Jeg har på en måte bodd i en slags IKEA-utstilling i mange år, så nå prøver jeg noe nytt. Mer "Mix´n Match". Men, uansett, IKEA er jo gull verdt når det kommer til dill dall og tilbehør.

  For eksempel er jeg lei av alle småputer her hjemme så da er det bare å danse igjennom sofaputetrekk-avdeliga på IKEA og finne noen nye. Vips! så ser sofakroken helt ny ut. Har til og med bytta ut det slitne fleece-teppet med et ordentlig sofateppe som ser SÅ fint ut. Fikk også kjøpt litt lekkert til badet, så på torrsdag etter vaskehjelæp har vært her skal badet se helt nytt ut. Kanskje ikke så vanskelig med et bittelite bad. Bare å bytte farven på hånddukene det så er hele badet som nytt igrunn.

  Vil bare i en bisetning adde at jeg ikke har overgitt meg og skaffet meg vaskehjelp. Men min kjære mann kjøpte 3 ganger 3 timer vaskehjelp i kjærestegave til meg en dag han kom hjem og så kona si helt gul i trynet etter å ha ligget på knær i salmiakkbøtta hele dagen. Nå er jeg kanskje ekstrem når det kommer til rengjørning også, så det kan jo ikke være annet enn godt for helsa med ei vaskehjelp i ny og ne. Håper bare hun gjør det godt nok.

  Jysk fikk kjenne meg på kroppen da jeg skulle ha nye gardiner til hele leiligheten. Emilia fikk prinsessemyggnett for å ha over senga. Trur hun ble kjempeglad for det. Det ble ikke far i huset. Han har snart gitt opp kampen mot borremaskina si. Så han sa bare "vi ringer snekkeren" Haha.

  Så det er ikke IKEA og Jysk som har gitt meg besøksforbud... Det er min mann!

 • 04.feb.2011     Kl.10:15
 • Min første gang var en gave...

  Jeg hadde aldri trodd jeg kom til å gjøre det så spontant. Men jeg manglet en gave til Rebecca (med to c'er).

  Vi skulle jo avgårde på åpningen av hennes nye butikk, og jeg hadde kjøpt en flaske champagne. Syntes kanskje det var litt lite, litt "typisk" og litt kjedelig. Så jeg bestemte meg for å male et bilde. For første gang.

   

  Jeg hadde bare en liten time på meg. For jeg skulle jo selvfølgelig på mødregruppe samme dag. Dere vet, brent barn, mange jern i ilden, eller hva faen det heter.

  Det skal også nevnes at jeg ALDRI tidligere i mitt liv har begitt meg ut på det her maleropplegget. Jeg har malt med vannmaling og jeg har malt noen bildeler. Men ALDRI, jeg gjentar, ALDRI sånn her akvarell. Eller var det akryl?

  Same shit. Se bare hva jeg endte opp med. Og jeg var egentlig litt fornøyd.

   

  Jeg sa litt, Jante. Don't shoot me.

   

    • 01.feb.2011     Kl.07:36
 • I mitt syskrin...

  ...finner du ikke stort ennå, men det blir!

   

  Mamma kjøpte alt jeg trenger til mine håndarbeidsfiaskoer til meg som en supplerende julegave.

  Nå har hun også kjøpt et syskrin jeg kan ha det i, som i seg selv pynter opp utrolig mye.

   

   

   
  Ha en god tirsdag. Jeg har mitt kamera til reparasjon.

  Så blogginspirasjonen ble litt blåst vekk under meg. Men skal skjerpe meg. Litt.

    • 28.jan.2011     Kl.14:02
 • Litt vårfølelse i stua

  Nå er jeg lei av vinter og kulde.

  Den beste medisin mot dette er vårfølelsen. Jeg gleder meg til solen varmer når jeg er ute og går tur. Til bladene på trærne blir grønne og vårblomstene titter frem. Jeg gleder meg til vårfølelsen er i kroppen.

  Men frem til den tid får jeg nøye meg med å lage litt vår her hjemme.

   
  Det er stor fare for at denne grønnfarven kommer til å gå igjen både i pynteputer og annen pynt i løpet av våren og sommeren. Synes den er utrolig flott.

  Er det flere som gleder seg like mye til våren som meg? • 24.jan.2011     Kl.10:17
 • I det kreative hjørnet

  I går laget jeg faktisk dekor på to kubbelys. Jepp, ganske imponert over meg selv. Og jeg ble da ganske fornøyd med resultatet også.

  Lysene var en gave til ei venninne av mamma som var så snill at hun passet Emilia en dag mens jeg var på skolen.

   

  Nå går turen ut av landet og hjem til Danmark. Det blir godt å komme hjem til mannen sin!

  Ha en fortsatt trivelig mandag. Og du...hvis du har noen fine hobbytips, så bare legg dem igjen, eller link til bloggen din så jeg kan lese dem. Synes det er ganske artig å være kreativ når det går så fort og gir så pene resultater. • 17.jan.2011     Kl.09:38
 • En ny skatt!

  Vi shoppet ikke utelukkende til lillepigen i helga kan jeg avsløre. Mor og far fikk også litt.

  Dette faller vel under kategorien "mor" her, men som jeg sier. Hvis mor trives, trives også far.

   

      

   

  Hvorfor skal vi ha mer av det crap, spør far...


  For det første fant jeg endelig noen lekre firkantede lysestaker. Vi har kun runde. Så selv om far mener en stor mengde runde staker er mer enn nok, mener mor at det ikke hadde vært nok med tusen runde engang hvis vi ikke hadde noen firkantede.

  For det andre, så har jeg lett etter en litt kreativ løsning som IKKE er et fat å sette lysestakene på. Jeg synes det blir litt overkill når alt står på sølvfat rundt omkring i leiligheten. Men jeg syntes de skulle stå på ettellerannet for å få en kontrast med det lyse underlaget. Jeg fant ei flat, tynn, kvadratisk steinplate og falt pladask. Angrer for at jeg ikke kjøpte fler.

  For det tredje så har jeg sett etter Glasskål med lokk i evigheter. Ikke fordi jeg vet hva jeg skal ha oppi, men noe finner jeg nok å fylle den med. Synes bare det er så fint. Enkelt og greit!

   

  Var ikke det tre gode grunner til å kjøpe den nye dekoren til leiligheten så vet ikke jeg. Det optimale er at det står en vakker, velblomstrende orkidé i den store koksgrå krukken. Men pga reising hit og dit tar vi en liten pause med planter. Far i huset har ikke akkurat grønne fingre.

    • 03.jan.2011     Kl.23:29
 • Julekulegalskap...

  Jeg vet ikke om dere har fått det med dere, men Arne og Carlos strikker julekuler så det hyler etter på en gammel jernbanestasjon i Valdres. Dette er designernes hobbyrom og hjem, og her er årests hobby kuleproduksjon. Det strikkes så ullgarnet suser mellom ørene, og kulefetishen har ført til hele 55 forskjellige kulemotiver. Det to glade gutter har navgitt sine kuler med navn i alle kategorier. Noen populære eksempler er "Julegris", "Løpende rein" og "Halmbukken", samt mer romantiske titler som "Møtende hjerter" og "Sommerfugl".

  Arne og Carlos har publisert sine 55 kreative mønstre i en bok, med det fengende navnet "Arne og Carlos Julekuler". Ingenting selger en bok bedre enn to strikkende mannfolk iført sine (sannsynligvis) selvdesignede versjoner av mariusgenseren og setesdalskofta mens de sitter rakrygget i en sofa fra svunne tider. Og selv om mange er bitt av kulebasillen forholder jeg men foreløpig relativt usjarmert av disse søte "mennene". Kanskje neste bok som sansynligvis heter noe så fengende som "Arne og Carlos Badeballer" er mer i min gate.

  Det har ingenting med at jeg ikke kan like julekulene. Misforstå meg rett, jeg synes det er et fantastisk tiltak av de to gutta å la seg inspirere av mangelen på kuler i sitt eget hjem, og faktisk begynne å spe på med egenproduksjon. Desto smartere var det nok å lage ei bok som har gått som en farsott gjennom by og land denne jula, og som mer enn sikkert ihvertfall har spedd på lommeboka deres. Kanskje får de råd til en nytt hus snart. det må være kaldt å bo på en jernbanestasjon. Selv om kulene sikkert varmer mer enn vi tror.

  Jeg kan bare ikke å strikke...

   

   
     Perlen

  Perlen

  27, Trondheim

  Hei! Jeg er en ekte Perle som befinner seg i København hvor det er dejligt å være norsk. Den 14.07.10 ble jeg mamma, og den 29.11.10 ble jeg kone. Det har vært et stort år for meg og min lille familie, og jeg gleder meg til å se hva 2011 bringer for oss. Hvis du vil følge med, så forteller jeg det meste her på bloggen. Jeg kan kontaktes på mail: merethethangstad@gmail.com

  hits