• 17.jul.2011     Kl.16:10
 • Hva med lille Petter?

  Jeg mener, i et multikulturelt forhold, så er det mye man må finne seg i, men jeg finner meg virkelig ikke i at sangen går sånn her:

  Lille Peter Ederkop kravlet op at Muren, så ko(om)m regnen og skulled Peter ne(eeee)d...

  Jeg mener. Det er jo en sang med bevegelse. Ja, ok, Danskene har lite bevegelse i kroppen, og har nok vært smarte da de laget sangen sånn. (Med tanke på at Tuborg er nasjonaldrikken). Men det stakkars barnet mitt synes det er veldig rart når hun sitter og slår seg på hodet hver gang faren sitter og synger sangen, og han bare fortsetter med "the Ederkop-Move"...

  Så, once and for all: Petter Edderkopp klatret på Min Hatt! Sånn er det bare!

  Bare et lite utbrudd i ferietida...

   

   • 05.jul.2011     Kl.09:52
 • Tips - Å reise med baby

  Jeg tenkte å samle sammen noen tips til deg som er småbarnsmor og som skal ute og fly med ditt barn som er under 2 år. 

  Jeg og Emilia har reist København - Trondheim og tilbake 7 ganger de 11 månede hun har levd, og i tillegg har vi vært en tur på Mallorca. Så jeg vil si vi har opparbeidet oss litt erfaring along the way.

  16 ganger med fly på 11 måneder erikke så rent lite for en baby. Og heller ikke for mamman, for jeg skal ikke legge skjul på at man er ganske rådvill hvis det oppstår en situasjon man ikke helt har regna med. Men jeg skal prøve å ta høyde for det meste i dette innlegget.

   

  1) Jo yngre barnet er, jo enklere er det. Husk en babybjørn eller annen bæresele. Det letter deg for mye arbeid på flyplassen, og baby kan sove seg gjennom mye av ventetiden. Er barnet over 6 måneder kan det kanskje være enklere å bruke en av vognene på flyplassen, eller bagasjetralle. Spør noen, de fleste har ettellerannet man kan trille baby i. Sist lånte jeg ei handlekurv fra tx-freen (ei sånn lita rød ei). Emilia storkosa seg.

   

  2) Sitt så langt bak som mulig. Som oftest har du en flyvertinne lettest tilgjengelig der hvis du skal ha varmet babymat o.l. Aller bakerst er det beste. 

   

  3) Utnytt muligheten til at du med barn kan komme på flyet som en av de første. Da er flyvertinnen ofte behjelpelig med å holde baby eller bagasje for deg. 

  3A) Her kan du godt spørre om teppe og pute. Det er perfekt å hvile en sliten arm på ei pute når baby sover. Og teppet er greit å ha i tilfellet det blir for kaldt. Vi har flere ganger fått "Aircondition-forkjølelse".

   

  4) Hvis det er mange ledige plasser på flyet og du er plassert sammen med noen, så kan du spørre om du får sitte alene. Det kan være en smule ubehagelig med en hylende baby og et menneske ved siden av deg som bare sitter og himler med øynene. Eller, som i mitt tilfelle var det er litt snodig situasjon da Emilia plutselig sugde seg fast i urskiva til sidemannen, eller da hu tok et godt klipetak i brystet til den unge jenta ved siden av oss forrige tur. OG, kan ikke la være å nevne hu som satt og korset seg og tok fram bibelen etter Emilia hadde hyla i en halvtime sist, og jeg, som jeg hør og bør, hadde banna en titall ganger... Ja, u get the drift. Sit alone.

   

  5) Ta nok mat med. Og litt kjeks eller lignende å "bestikke" med hvis ungen slår seg vrang. De aller minste bør ammes og gis flaske ved take-off og landing for å unngå øresus. Smukk er også bra. Det samme gjelder de som er eldre, men ikke alltid like enkelt å styre der. Og husk leketøy. Men ikke det som bråker. Så får du himlende øyne igjen.

   

  6) IKKE VÆR REDD FOR SIKKERHETSKONTROLLEN! Barnemat får man ta med nesten så mye man vil av, så lenge man har en baby med. Jeg har aldri hatt noen problemer der. I tillegg så kan du også her spørre noen av vaktene om hjelp til å holde baby når du tar av og på yttertøy osv. De fleste ønsker det skal gå fort, og hjelper derfor mer enn gjerne.

   

  7) Det holder med et par bleier og noen våtservietter (med mindre det er en veldig lang flytur). Jeg har kun 1 gang skifta bleie på en 2 timers flytur, og det var da hun var 3 uker. Nå har jeg alltid "flaks", og hun er ferdig med dagens bommelom når vi skal fly. Det er en trang fornøyelse på de må propellflyene til Widerøe, så jeg unngår å skifte hvis jeg kan.På større fly er det no problemos. 

   

  8) Hevd din rett, og ikke vær beskjeden! Dette er nok det viktigste tipset. Jeg har stått i regnvær midt på Kastrup og ventet på å komme på flyet med en 3 uker gammel baby. Jeg er alltid sist av bussen der pga at alt tar ekstra tid, og derfor skal ALLE andre presse seg på flyet først. Vel, ikke vær beskjeden som meg og stå og vent. Gå på, og si "Unnskyld, det er litt kaldt til babyen" eller noe. Som oftest er det noen som forbarmer seg over deg og slipper deg forbi. Jeg har flere ganger fått god hjelp av medpassasjerer fordi jeg er for beskjeden. 

  8A) Det samme som ovenfor gjelder også på flyplassbuss. Sist endte jeg med å stå midt i bussen med en 10 kilos baby på hofta og 2 stks håndbaggasje uten noe å holde meg i. Normalt reiser folk seg når man kommer på bussen med baby. Men desverre ikke alltid. Det var et under at vi holdt oss stående der. Klapp på skuldra til meg selv hehe. 

   

  9) Hvis du kan, så unngå tax-free etter landig. Baby er utålmodig, og kø i kassen samt mangel på vogn. etc til barnet kan gjøre det best å la være.

   

  10) Bruk bagasjevogn når du henter bagasjen. Noen ganger kan man være kreativ hvis det ikke er barnesete på og du blir nødt til å sette fra deg ungen. Men det er selvfølgelig på eget ansvar. Når du henter baggasjen så bed om hjelp hvis det er nødvendig. Det er alltid noen som gjerne kommer deg til unnsetning og tar kofferten av bagasjebåndet for deg.

   

  Det var det, mine 10 viktigste tips. Husk å pakk lett, og vær tålmodig, så går det nok bra. Jeg har mange flere tips hvis forskjellige situasjoner oppstår så bare spør hvis dere lurer på noe. Jeg har nok vært innom det meste avawkwardness når det kommer til å reise med baby. Jeg er også tidenes største kløne noen gang, så jeg har lært mye. Håper noen der ute får nytte av det!

  God reise!

     

    • 04.jul.2011     Kl.08:33
 • En fødselsdag en prinsesse verdig... (Part III)

  Jeg tror vi var ganske stressa klokka 12. På innbydelsen hadde det stått at gjestene skulle komme mellom 12 0g 13, så hadde jo regna med at alt var klart klokka 12. Det eneste som manglet nå, var maten. 

  Emilias kjære "Onkel" Michael skulle frakte denne helt fra Hellerup til Højby. Og det hjalp ikke at den italienske delikatessen som lagde maten var litt forsinket fra morgenen av. Men, ingen skade skjedd. Litt over 12.30 var de endelig her, og mamma kunne puste ganske letta ut. Senter nok en gang en kjempetakk til Michael for at han hjalp til så masse denne dagen. En venn i nøden!

  Klokka 13 var nesten alle gjestene her, og fødselsdagen kunne starte og mamma kunne puste lettet ut.

  Emilia og mamma klar for action.

   

      

  Vi var utrolig heldige med været. Både dagen før, og dagen etter var det grått og trist. Vi tok også en råsjangs som ikke leide telt. Men vi skulle nok fått plass til alle inne hvis det var krise. Emilia elsker å kravle rundt i gresset, og hun brukte mye av dagen til å leke med alle de andre barna som var der.   Kledd i hvit, helt ny kjole for anledningen. Takk Den Store skaper for at vi fant en barnetøysbutikk!

   

  Etter et par timer måtte vi manne oss opp for å angripe gavebordet. Det er virkelig helt utrolig hvor Fine gaver Emilia fikk. Alt fra gåbil, til sin første dukke og masse lekkert tøy var representert på gavebordet. Så mange gaver, og faktisk ingen som hadde kjøpt det samme, eller noe vi hadde fra før. Helt utrolig! Vi er utrolig takknemlige for absolutt alt, og at alle gjestene tok seg tid til å feire sammen med oss. Overveldet er nok et passende ord. 

   

   

  Etter gavebordet var utforsket og beundret kom tiden til å servere fødselsdagskaken og å synde fødselsdagssang. Nå skal det jo sies at en 1. åring forstår fint lite av det meste, men ska-det-værra, så ska-det-værra!  Den fineste kaka menneskeheten har sett!

   

  Etter kakespisinga var det endel gjester som reiste hjem. Barna hadde holdt ut lenge, og kjøreturen hjem var enda lengre. Vi som ble igjen kosa oss videre utover ettermiddagen og avslutta med å grille hjemmelaga burgere og pølser. Sender her en takk til kjære Helle og Lilje som har evnen til å kjenne sult når jeg bare stresser rundt i min egen verden. Disse to er noen rivjern ved kjøkkenbenk og grill!

  Senere på kvelden, når barna sov, og de gjestene som ikke skulle overnatte dro hjem, ble vi sittende utenfor og høre på min elskede lillesøster Camilla Fredrikke som spilte gitar og sang de nydeligste toner. Hun hadde selvfølgelig holdt en minikonsert tidligere på dagen, og sunget og spilt for alle gjestene. Jeg er SÅ lei meg for at jeg ikke filmet noe her, men jeg tror jeg hadde nok med å eksistere akkurat da. 

  For de som allikevel vil ha en smakebit, så kan dere høre Emilias Sang nedenfor. 

  

   

  Med denne sangen vil jeg gjerne avslutte denne føl-je-tong-en med å si tusen takk til alle som delte denne dagen med oss. En eksta, spesiell takk sendes til Camilla Fredrikke. Verdens beste tante, verdens beste søster og verdens beste venninne. Glad i deg! • 02.jul.2011     Kl.10:45
 • En fødselsdag en prinsesse verdig... (Part II)

  Jeg fungerer absolutt best under stress. Så de siste 3 dager før den store dagen fikk vi bestilt mat til 45 gjester, stor fødselsdagskake med bilde, bord og stoler så vi fikk plass til alle, og sist men ikke minst, masse grillmat til kvelden. 

  Heldigvis kom min dyrebare og fantastiske lillesøster Camilla Fredrikke meg til unnsetning og hjalp meg med, ja, alt! Hun hadde en nydelig kjole med til Emiliamus, og lot henne klimpre (et ord?) på gitaren sin. Verdens beste tante!


  Fredag ettermiddag pakket vi bilen stappfull og tok turen mot sommerhuset. Turen tok 1 time og 20 minutter, noe som er en perfekt kjøretur. Lang nok til at det føles som man skal på ferie, og kort nok til at tålmodigheten holder på oss alle.

  Lørdag morgen våkner jeg av at jeg kaldsvetter og har vondt i hele kroppen. "Jeg visste det! Jeg har GLEMTnoe". Sakte men sikkert går det opp for meg at den nystrøkne penkjolen som Emilia skulle ha på seg ligger hjemme på strykebrettet. Shit! Vi var virkelig In-the-Middle-of-Nowhere, og jeg visste iallefall ikke av noen klesbutikker. Og GOD FORBID at jeg blir nødt til å finne en kjole i en DAGLIGVARE (Iiiik) butikk. 

  Vi fant en kjole. Kjørte en tyve minutter og fant ei lita handlegate med en Noa-noa butikk. THANK GOD!

  Så var det bare å haste seg hjem og dekke bord og pynte sommerhus. Så stressa har jeg ikke vært på lenge. Men effektiv, sa man? Uten tvil!


  Buffétbordet. Spennende å se om maten kommer på før gjestene...

   

  

  Temaet var selvfølgelig rosa


   

  Bord og stoler på plass. Akkurat en time før gjestene skulle komme. Puuh!

   

  Så gjenstår det bare å se da, om maten kommer fram i tide, og gjestene finner oss her midt i ingenmannsland..

   

  To be continued (Sorry Wheelbug)!

    • 30.jun.2011     Kl.08:02
 • En fødselsdag en prinsesse verdig...

  Her har det vært fødselsdagskalas. Derfor ligger hele familien halvveis for døden her. Det er nemlig ikke bare-bare med en liten prinsesse som blir ett år. I hvertfall ikke i vår verden.

  Det er en lengre historie, men vi valgte å holde en overdådig fødselsdagsfest for prinsessen i år. Dette slo vi litt sammen med en slags sommerfest og leide like gjerne et sommerhus. Selv bor vi i en liten leilighet. Og på grunn av at vi på død og liv skal ha den "trendy" spisestua vår, så har vi ikke plass til mer enn to middagsgjerster av gangen. Og man gidder heller ikke å invitere gjester hver eneste helg. Noe vi i prinsippet måtte gjort hvis vi skulle være gode nok på å holde kontakten med vennene våre. Derfor var Emilias fødselsdag den perfekte unnskyldning for å invitere kjente og kjære. 

  Jeg tror ca 80 stod på gjestelista i utgangspunktet. 50 positive responser og det så da virkelig ut til at prinsessen skulle feires med brask og bram. Gjesteantallet var tydeligvis ikke nok til å stresse hverken mor eller far i huset, og først 5 dager før bestemte vi oss for å bestille buffeten utenfra. Supermamma her ville nemlig lage maten selv. Men selv med 15 redbull og x-antall kopper kaffe ville jeg nok ikke klare den oppgaven. Ja, jeg vet det ikke burde være noen sak, men nå har jeg aldri laget mat til å mange før, og vi skulle også spise to ganger. 

  Vel, buffeten ble bestilt, og to dager etter fikk vi avslag, da de ikke kunne levere på det tidspunktet. 

  F*ck!

  Og hva med kaken? Og bord og stoler? Aner vi hva som finnes oppe i sommerhuset?

  Vel, det kunne vi ikke tenke mer på den dagen. For nå skulle vi på surpriseparty til Brian, mannen til min venninne!

   
  Lillepigen øver seg på å vifte flagget og rope hurra:)
  

   

   


  To be continued...

   

    • 07.jun.2011     Kl.12:55
 • Kanskje du ville være verdens søteste?

  I tilfellet, så hjelp meg gjerne med å kommer nærmere 1.plassen ved å stemme på LillePerlen.

   

  http://lano.no/bidrag/emilia-sor-trondelag

     Legg gjerne igjen en kommentar om at du har stemt så jeg kan takke deg:) • 25.feb.2011     Kl.09:00
 • En prinsesse verdig

  Jeg holder på å ferdtigstille pikertrommet. Emilias lille krypinn. Prinsesserommet. Kjært barn har mange navn, og det er ingen tvil om at dette er favorittrommet i huset for tiden.

  Deverre, så er dette rommet også "garderoberom". Her har vi lagringsplass for strykebrett, tørkestativ og en stor madrass for å nevne noe. Men sånn må vi bare gjøre det. Det er jo også gjesterom forresten. Og om ikke så lang tid skal bestemor bo her et par netter. Håper hun setter pris på taklampe med rosa lys og prinsessemyggnett. Eller sengehimmel som man så fint kaller det.

  Kjært rom har ihvertfall mange funksjoner.

  Nå mangler jeg "bare" å henge opp ei lita hylle, kjøpe eller lage et maleri (håper på det siste) og evt. ei bokhylle. Men satser på at jeg kan bruke den brede vinduskarmen til noe.

  Kvelden i går gikk med til å bygge en nett liten reol fra ingen ringere enn IKEA. I dag har jeg funnet en plass til den og gjemt masse leketøy i den. Jippiii. Stua ser ikke lenger ut som et hoppeslott.

  Så her er det nye vidunderet. (Resten av rommet kommer det nok aldri bilder av. Sånn som soverommet som jeg lovte bilder av for en evighet siden. Men det er fordi jeg ALDRI blir ferdig, og dermed ikke kan vise det ferdige resultatet).
 • 24.feb.2011     Kl.10:37
 • Eat me!

  Dette innlegget er laget til:

  Tante Camilla (http://www.camillafredrikke.blogg.no)
  Bestemor (http://www.fraslotttilkott.blogspot.com)

  (Fordi vi ikke er så flinke til å sende bilder og oppdateringer som vi burde)

   

  Emilias herlige pappa hadde jo vært i elgiganten for å fremkalle bilder. Av Emilia. Så for å være på den sikre siden så kjøpte han med litt diverse, som et kaffekrus med brudebildet på, en smekk til Emilia og en liten gave til bestemor.

  Da vi endelig fikk hentet dilldallet ble vi bare stående å måpe. Det var den styggeste smekk vi noensinne hadde sett. Motivet var fantastisk vakkert. Men hele greia, med fasong og farve var bare ikke oss. Gulorange er ikke oss. Rosa er.

  Men, vi ville jo gi Emilia en sjanse til å se om hun likte det. Vi skal jo ikke avskrive muligheten for at gulorange er nettopp hennes farve.

  Og det ser det ut som det er gitt. Kanskje fordi det minner om fruktmos.

  Vi lar bildene tale for seg selv.

   
  Namnam...


 • 22.feb.2011     Kl.10:26
 • Når tiden går baklengs...

  Her har det gått i ett de siste dagene. Derav en liten pause herfra. Man må velge sine kamper, og min nummer 1 er min datter og familie. Derfor har jeg den regelen at hvis jeg får lite tid er det bloggen som må bøte. Sånne er det akkurat nå. For lillemus krever mer og mer av mammaen sin for hver dag. Og mammaen er jo faktisk student og husmor, så når lillemusen sover er det gjerne titusen andre ting. Når man så "adder" null energi og vondt i magen så får man desverre en relativt dårlig blogger.

  Men så ble det TIRSDAG. Snart halvveis i uka allrede. Livet suser forbi uten at man mærker det. Nesten. Om et par uker skal min første skoleoppgave dette semester leveres. Og et par dager etter reiser jeg og min mann til de franske alpene med et vennepar. Til mange av mine med-mødres store skrekk skal vi ha barnevakt til Emilia i 5 dager. Mammaen min kommer og hjelper oss, så vi får en foreldretur. Alene. Og ja, jeg gruer meg til å reise fra henne. Men jeg gleder meg til å ha tid som kjærestepar. Dessuten så vet jeg at min sosiale lille kloning bare har godt av litt forandring. Hun kommer nok til å kose seg glugg ihjel.

  Nå er jo babyen min snart storpie. Hu kravler avgårde og reiser seg opp på knær når hun kan hale seg i noe. Det kunne hun ikke for to uker siden. Hver dag, en ny forandring. Enda mer å elske! Fantastisk!

   

  Dagens aktivitet: Krype-til-mamma

    • 14.feb.2011     Kl.08:15
 • Og alle hjerter fryder seg...

  Gratulerer med Valentins dagen alle sammen!

  I dag feirer mennesker over hele verden kjærligheten, og det gjr vi i mitt hjem også. I kveld har nemlig min elskede ektemann bestemt seg for å stille seg bak komfyren og lage noe godt til kona si. Det skal nevnes i forbifarten at det har skjedd akkurat én gang på de 2 år og 7 månedene vi har vært sammen. Så det er en begivenhet i seg selv.

  Valentines Day er som sikkert mange av dere vet oppkalt etter en romersk helgen, sankt Valentin, som viet folk i all hemmelighet under vielsesforbudet satt av den romerske keiser Claudius den anden rundt 260-270 e.kr. Da Valentins gjerninger ble oppdaget ble han dømt til døden ved a slås i hjel med køller og halshugges. Mens han satt i sitt fangehull og ventet på straffen, kom han til å forelske seg i fangevokterens datter. Den 14. februar 269 e.kr var dagen han skulle henrettes, og det er hans siste kjærlighetsbrev til sin store kjærlighet, som med underskriften "Your Valentine" , som er inspirasjon for alle kort og kjærlighetsbrev som sendes denne dagen.

  Kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/Skt._Valentin

  Jeg og Phillip feirer kjærligheten litt hele tiden. Vi har ofte kjærestedager hvor vi koser oss med litt ekstra god mat og vin, eller går ut og spiser , eller bare går en tur på kino. Etter vi fikk vår nye store kjærlighet Emilia, kommer disse dagene litt sjeldnere. Men til gjengjeld har kjærligheten vokst, og det er kjærlighetsdag hver dag. Det finnes ingenting større enn et smil, eller bare et kjærlig blikk fra sitt barn. Det varmer virkelig et hjerte nærmest til koketemperatur.

  "Heia mamma!"  "Ka gjøøøøøør du?"
  "Se ka æ kan!"

   

  Åh, herlige lille ungen min!

  Jeg håper dere alle får en fantastisk dag! Jeg skal kose me asse sammen med lille Emilia hele dagen og når pappan hennes kommer hjem skal vi kose oss alle sammen. Hvem vet, kanskje mamma overresker pappa med noe også?

     Perlen

  Perlen

  27, Trondheim

  Hei! Jeg er en ekte Perle som befinner seg i København hvor det er dejligt å være norsk. Den 14.07.10 ble jeg mamma, og den 29.11.10 ble jeg kone. Det har vært et stort år for meg og min lille familie, og jeg gleder meg til å se hva 2011 bringer for oss. Hvis du vil følge med, så forteller jeg det meste her på bloggen. Jeg kan kontaktes på mail: merethethangstad@gmail.com

  hits