• 19.jul.2011     Kl.23:01
 • Spiseforstyrret og fornærmet?

  ikk mange fler mail enn normalt, negative sådan, angående mitt forrige innlegg. 

   

  Jeg vil, først og fremst si at jeg setter stor pris på at mine lesere er så lojale at de gir meg tilbakemeldinger. Og hyggelig nok får jeg nesten kun positive kommentarer på bloggen. Pr mail får jeg litt av begge dele, men meste negativt faktisk. Det positive for meg et jo at jeg får mulighet til å forvare meg, uten at det er "offentlig". Til gjengjeld synes jeg det er litt synd at folk føler de ikke kan si sine meninger "out loud", mest sannsynlig pga. all kritikk man lett kan få for det. 

  Vel, jeg er lei meg for at mange føler jeg snakker "nedverdigende" mot spiseforstyrrelser på grunn av en, fra min side, halv-humoristisk-ironisk overskrift i forrige innlegg. Men, kjære meg, hva med alle oss som ikke er spiseforstyrret som må høre om alle de vanskeligheter de spiseforstyrrede har med å gjøre? Og hva med alle de "Tynne" som forteler om alt de misliker med de "feite"?, og Hva med alle de friske som klager over de syke og omvendt? Altså, Slapp av!

  Dette var altså aldri en debatt om dette. Mitt synspunkt er at jeg fremmer en sunn livsstil, THAT`S IT!. Men serriøst, sorry hvis jeg fornærmet noen. Spesielt dere som påvirker unge bloggere til det motsatte...

  SERIØST!

   

    • 02.jul.2011     Kl.09:12
 • Frokost

  Så står rundstykkene i ovnen og hele leiligheten lukter kaffe. Herlig!

  Jeg vil si jeg er en relativt kresen sjel når det kommer til pålegg, men står dette på bordet kan man banne på at jeg er fornøyd: • 17.jun.2011     Kl.15:54
 • Oppskrift: Utrolig sunne kalkunburgere for store og små

  Da jeg våkna imorges fikk jeg så utrolig lyst på junkfood. Er det en ting jeg liker, så er det å finne sunnere alternativer til dette. Så jeg finkjemma kjøleskap og fryser og fant ut jeg skulle lage kalkunburgere med spinat til lunch.

   

  Spinat er godt og næringsrikt, så jeg blanda det med litt rødløk, litt hvitløk, frisk basilikum og kalkunkjøttdeig med en stavmixer. Blanda inn et egg helt på slutten så deigen skulle bli litt luftigere.

   

   


  Anbefaler å hakke løken litt mer enn meg først, for det ble litt store biter noen steder inne i burgeren. 

   

   

  Selvfølgelig har jeg verdens beste hjelp på kjøkkenet. LillePerlen har fått ei kaserolleskuff som hu kan gå amok i hvis hun vil. Greit å samle samme litt hu kan leke med oppi der. For det er jo ingenting som er så morsomt som å leke med noe som  IKKE  er leketøy.

   
  Da burgerne var nesten ferdig å steike tok jeg ost på. Cheese-kalkunburger med andre ord. Som tilbehør hadde jeg salat, dijon sennep, agurkrelish, ketchup og selvfølgelig bearnaisesaus.  LillePerlen fikk to kalkun-nuggets med litt ost og tomat. Hu er like glad i bearnaisesaus som mora, så vi dyppa nuggetsen i det etterhvert.

  Dette var virkelig succèe! Og utrolig nok spiste LillePerlen 1 og 1/2 nuggets, noe som er ganske bra til henne å være. Hu er ikke noe fan av middagsmat, og var det opp til henne var verden laget av grøt. Tror konsistensen, den milde smaken og bearnaisesausen var en super kombinasjon for henne.

   

  Bon apetìt! • 16.jun.2011     Kl.10:30
 • Nemlig.com

  Det jeg skal fortelle dere nå har virkelig forandra livet mitt. 

  Ok, kanskje ikke så drastisk, men heller ikke langt ifra. 

   

  De fleste småbarnsmødre kjenner vel til problemet med å dra på storhandel med et barn. Ikke bare kan handleprosessen i seg selv være en utfordreing, men også det å få varene opp til leiligheten. Jeg bor i 3. etage uten heis, og når jeg har fått lillepigen med opp må jeg bli der. Derfor har det ofte hendt jeg kun har fått med 1 pose opp, mens de resterende 4/5 stks må ligge igjen i bilden til Mr. Perle kommer hjem fra jobb. 

  Not good. 

  Så, innimellom, når maken jobber mye (noe som heller er regelen, enn unntaket), så bruker vi nemlig.com. Her kan vi i fred og ro gå inn og bestille alle matvarer vi behøver, velge leveringstid neste dag, og vips står det en hyggelig herremann utenfor med det vi behøver når vi måtte behøve det. 

  Ganske enkelt genialt. 

  Og, selvfølgelig litt dyrere enn alternativet, så de virkelig store handlene prøver vi å få til sammen innimellom. Og, som oftest handler man jo litt hele tiden i butikken allikevel. Men med tanke på tunge saker, som melk, brus, o.l, er det helt vildt praktisk. 

  

  Finnes det noe lignende i Norge? Og ville du så benytte deg av det innimellom? • 16.jun.2011     Kl.00:25
 • Kan man finne opp en ny spiseforstyrrelse?

  I tilfellet, så tror jeg at jeg har et rimelig godt forslag. 

   

  *SUSHI-GALSKAP"

   

  Er det kun jeg som er umettelig når det kommer til SUSHI? Jeg mener, seriøst, jeg kan sitte en hel ettermiddag/kveld og bare gomle maki-ruller og sticks (Et fenomen som er ganske vanlig på susi-steder i Danmark), uten å ane hvor mye som har gått ned. Og med tanke på at både jeg og My Man har en temmelig god apetitt, så overbestiller vi omtrent alltid. 

  Sushi er som alkohol. Man merker ikke hvor mye man har fått før man reiser seg.... *Puuuh*

  Meeeen, der er "relsativt" sunt da. 

  Oooog, vi får omega 3. 

  Og, uten mat og drikke, duger helten ikke...

   

   

   

  Altså, normalt er det en god New York Strip (biff) som skal til for å gi meg en god gastronomisk opplevelse. Men nå er jeg på en langvarig SUSHI-trip... 

  Ikke helt meg, men allikevel veldig Moderne-Perle. 

   

    • 15.feb.2011     Kl.17:41
 • Når menn lager mat

  Søren også, er min f'ørste tanke nå når jeg sitter og blar igjennom bildene jeg tok av gourmetmåltidet min mann hadde snekra sammen igår. Det er fordi jeg ikke kan finne bildene av forretten. Som var den lekreste av alt. Shit.

  Men jeg kan jo beskrive herligheten da. For mannen hadde laget asparges tullet inn i serranoskinke med vindruer og en stekt aubergineskive med mozarella. Og jeg var mektig imponert, for da han sa "vindruene tror jeg vil være et friskt supplement til den salte serrano.skinka", ramla perlen nesten ned fra sofaen. Mannen har jo peiling!

  Selv hevder han at alle burde jo vite det. Men jeg ville faktisk ikke kommet på det. Så full pott med kokkeluer her!

  Til hovedretten, som var hjemmelagede burgere hadde han faktisk vært på Bagel & co og kjøpt grove bagels som han brukte som burgerboller. Pluss i margen. Han brukte ovnsstekt serranoskinke som bacom. Enda et pluss. Og tilbehøret var en deilig frisk salat. Yummy!

   

   

   

   

  Desserten bestod av soya sjokoladepudding (my favorite!), riskjeks med sjokolade og igjen, vindruer. Fabulous!

   

  Takk for mat, deilige herremann! • 08.feb.2011     Kl.19:55
 • Mat og myter: Kjøtt og nedfrysning.

  Tenkte å dele noen gode tips jeg fikk av å sløve litt foran tv'n i dag. Jeg, som mange andre, handler jo inn stort og bruker fryseren for det den er verdt. Jeg har alltid lurt litt på om det var meg det var noe galt med, for biffene mine blir alltid tørre. Nå vet jeg at det er fordi jeg tiner dem altfor fort hvis de har vært frosset.

   

  Her kommer noen tips jeg plukket opp:

   

  Hakket oksekjøtt skal helst ikke fryses i den emballasjen du kjøper det. Ta kjøttet ut av pakken og legg det i en frysepose og sørg for at det ikke kommer noe luft i. Dette gjelder alt kjøtt i de der plast-bokser.

  Jo fetere kjøttet er jo kortere holdbarhet i fryseren. Kjøttdeig med mye fett og fet fisk er holdbar i max 2 til 3 måneder. Mager kylling kan fryses i 8 til 10 måneder.

  Når du tar kjøttet ut av fryseren så skal det tine i kjøleskapet. Bakterier trives veldig godt i romtemperatur.

  Husk at hvis du tiner kjøttet i mikrobølgeovnen så ødelegger du kvaliteten på det, da kjøttcellene sprenges og det vannet som skal ligge i kjøttet og gjøre det saftig renner ut og havner på steikepanna. Kjøttet blir derfor tørt og kjedelig.


     Kilde: God Morgen Danmark, google.com • 07.feb.2011     Kl.16:58
 • Sunn snacks til mandagskvelden

  Her i huset er vi ganske flink til å trene for tiden. Dt er trolig deilig og motiverende for mye mer enn bare treningen i seg selv. Det motiverer til en generelt sunnere livsstil med et sunnere kosthold. For meg er ikke et sundt kosthold fettfattig slankekost. For meg innebærer det mat meg gode fettkilder, masse proteiner og litt sunnere karbohydrater.

  Jeg elsker itasliensk mat, og nekter å gi fra meg pasta og pizza. Men jeg bytter ut spaghetti med fullkornsspaghetti og jeg lager en pizzabunn med grovere mel. DEt er ingen tvil om at det er bedre for en. Uansett om en trener eller ikke.

  Desverre har jeg en tendens til å småspise altformye igjennom dagen. Det blir både iskaffe, smågodt og sjokolade. Spesielt på kvelden, foran tv´n. Nå har jeg bestemt meg for at jeg i denne uka skal finne meg litt sunnere alternativer. Og jeg har allerede funnet ut hva som er kveldens snack.

   

  Asparges med serranoskinke


  Jeg tar 16 sparges. Surrer to og to inn i serranoskinke. Legger dem i ei ildfast form og setter det hele inn i ovnen på 200 grader i 10-15 min. På slutten av steketiden sniker jeg meg til å ta litt gorgonzolaost på som jeg lar smelte.

  Enkelt og greit.

   


  (Mitt kamera er til reperasjon, så har lånt et bilde fra google.com)
 • 31.jan.2011     Kl.08:38
 • Laksen som ble til kylling...

  Ja, det var den dagen jeg spontant bestemte meg for å lage hjemmelaget lakselasagne til middag, og den eneste ingrediensen vi manglet var... Laks.

  Fiskehuset på hjørnet var forlengst stengt, og for meg var det lite aktuelt å kjøpe frysedisk-fisk til en slik matrett.

  Sørg for å ha:

  200g fullkornspastaplater
  4-500g fersk laks uten skinn (Jeg brukte 700 gram kyllingfilet istedet)
  4-500g frossen spinat
  200g mascarpone
  150g parmesan
  2 sjalottløk
  1/2dl fløte
  frisk oregano
  1 boks hakkede tomater
  1/2dl hvitvin
  1 fedd hvitløk
  olivenolje
  muskatnøtt
  salt og pepper

  Jeg begynte med å steke kyllingen og legge den til sides.

  Løken finhakkes og stekes i olivenolje. Tilsett spinat og la den tine helt opp. Tøm over hvitvinen og la det koke kraftig til hvitvinen er helt fordampet. Tilsett så mascarpone, salt, pepper og revet muskatnøtt. La godgjøre seg mens du drar fram ei steikepanne til og gjør ferdig resten.

  Hakk og sauter hvitløken i olivenolje. Tilsett tomatene, oregano, salt og pepper. Rør inn fløten.

  Så smører du en ildfastform og legger et lag pastaplater som bunn. Deretter fordeler du laksen(kyllingen), spinaten og til sist tomatene før du avslutter runden med parmesan. Gjenta med pastaplater, laks (kylling), spinat, tomater og parmesan til det er tomt i alle gryter og panner.

  Stekes i 200 grader i ca 30 minutter.

   
  Bon apetìt!

   

  Og ja, skal selvfølgelig informere om at det nok er den beste lasagnen jeg noensinna har smakt. Jeg kan tenke meg å prøve den som normal lasagne også, men da kanskje gjøre litt om på ingrediensene. Gleder meg til å prøve med laks denne uka.

   

    • 22.jan.2011     Kl.09:41
 • Italiensk mat i Norsk forkledning

  Dere husker sikkert lovprisinga jeg fikk av min mann etter å ha laget auberginegratengen som jeg skrev om i dette innlegget:

  http://perlen.blogg.no/1294863412_shit_s_har_du_bare_la.html

   

  Vel, i går skulle retten kombineres med noen av mammas herlige oppskrifter og utgjøre et festmåltid for mamma, pappa og meg.

  Mamma laga bakte sjalottløk og fylte kyllingbrystfiléter med mozarella og basillikum, surret i serranoskinke. Mozarellaosten, som vi bare hadde én av ble brukt opptil det formålet, så jeg måtte være litt kreativ når det kom til auberginegratengen. Jeg endte med å bruke Jarlsberg i terninger med hvitløk og chilli. Det blir jo så absolutt noe helt annet, enn når man bruker mozarella. Men det ødela ikke retten. Snarere tvert imot. Den gav den noen nye nyancer. Bare fint med variasjon.

  I tillegg tok jeg en ekstra boks tomater tio en stor aubergine. Det blir mye bedre med ekstra tomater, men man skal bare passe på å sukre det så det ikke blir for surt. Man skal også passe på at det ikke blir for bløtt, og kanskje bruke bare en og en halv boks. Men det er litt smak og behag.


  Perlen

  Perlen

  27, Trondheim

  Hei! Jeg er en ekte Perle som befinner seg i København hvor det er dejligt å være norsk. Den 14.07.10 ble jeg mamma, og den 29.11.10 ble jeg kone. Det har vært et stort år for meg og min lille familie, og jeg gleder meg til å se hva 2011 bringer for oss. Hvis du vil følge med, så forteller jeg det meste her på bloggen. Jeg kan kontaktes på mail: merethethangstad@gmail.com

  hits