• 19.jul.2011     Kl.23:01
  • Spiseforstyrret og fornrmet?

    ikk mange fler mail enn normalt, negative sdan, angende mitt forrige innlegg.

    Jeg vil, frst og fremst si at jeg setter stor pris p at mine lesere er s lojale at de gir meg tilbakemeldinger. Og hyggelig nok fr jeg nesten kun positive kommentarer p bloggen. Pr mail fr jeg litt av begge dele, men meste negativt faktisk. Det positive for meg et jo at jeg fr mulighet til forvare meg, uten at det er "offentlig". Til gjengjeld synes jeg det er litt synd at folk fler de ikke kan si sine meninger "out loud", mest sannsynlig pga. all kritikk man lett kan f for det.

    Vel, jeg er lei meg for at mange fler jeg snakker "nedverdigende" mot spiseforstyrrelser p grunn av en, fra min side, halv-humoristisk-ironisk overskrift i forrige innlegg. Men, kjre meg, hva med alle oss som ikke er spiseforstyrret som m hre om alle de vanskeligheter de spiseforstyrrede har med gjre? Og hva med alle de "Tynne" som forteler om alt de misliker med de "feite"?, og Hva med alle de friske som klager over de syke og omvendt? Alts, Slapp av!

    Dette var alts aldri en debatt om dette. Mitt synspunkt er at jeg fremmer en sunn livsstil, THAT`S IT!. Men serrist, sorry hvis jeg fornrmet noen. Spesielt dere som pvirker unge bloggere til det motsatte...

    SERIST!



  • 02.jul.2011     Kl.09:12
  • Frokost

    S str rundstykkene i ovnen og hele leiligheten lukter kaffe. Herlig!

    Jeg vil si jeg er en relativt kresen sjel nr det kommer til plegg, men str dette p bordet kan man banne p at jeg er fornyd:



  • 17.jun.2011     Kl.15:54
  • Oppskrift: Utrolig sunne kalkunburgere for store og sm

    Da jeg vkna imorges fikk jeg s utrolig lyst p junkfood. Er det en ting jeg liker, s er det finne sunnere alternativer til dette. S jeg finkjemma kjleskap og fryser og fant ut jeg skulle lage kalkunburgere med spinat til lunch.

    Spinat er godt og nringsrikt, s jeg blanda det med litt rdlk, litt hvitlk, frisk basilikum og kalkunkjttdeig med en stavmixer. Blanda inn et egg helt p slutten s deigen skulle bli litt luftigere.


    Anbefaler hakke lken litt mer enn meg frst, for det ble litt store biter noen steder inne i burgeren.

    Selvflgelig har jeg verdens beste hjelp p kjkkenet. LillePerlen har ftt ei kaserolleskuff som hu kan g amok i hvis hun vil. Greit samle samme litt hu kan leke med oppi der. For det er jo ingenting som er s morsomt som leke med noe som IKKE er lekety.




    Da burgerne var nesten ferdig steike tok jeg ost p. Cheese-kalkunburger med andre ord. Som tilbehr hadde jeg salat, dijon sennep, agurkrelish, ketchup og selvflgelig bearnaisesaus. LillePerlen fikk to kalkun-nuggets med litt ost og tomat. Hu er like glad i bearnaisesaus som mora, s vi dyppa nuggetsen i det etterhvert.

    Dette var virkelig succe! Og utrolig nok spiste LillePerlen 1 og 1/2 nuggets, noe som er ganske bra til henne vre. Hu er ikke noe fan av middagsmat, og var det opp til henne var verden laget av grt. Tror konsistensen, den milde smaken og bearnaisesausen var en super kombinasjon for henne.

    Bon apett!



  • 16.jun.2011     Kl.10:30
  • Nemlig.com

    Det jeg skal fortelle dere n har virkelig forandra livet mitt.

    Ok, kanskje ikke s drastisk, men heller ikke langt ifra.

    De fleste smbarnsmdre kjenner vel til problemet med dra p storhandel med et barn. Ikke bare kan handleprosessen i seg selv vre en utfordreing, men ogs det f varene opp til leiligheten. Jeg bor i 3. etage uten heis, og nr jeg har ftt lillepigen med opp m jeg bli der. Derfor har det ofte hendt jeg kun har ftt med 1 pose opp, mens de resterende 4/5 stks m ligge igjen i bilden til Mr. Perle kommer hjem fra jobb.

    Not good.

    S, innimellom, nr maken jobber mye (noe som heller er regelen, enn unntaket), s bruker vi nemlig.com. Her kan vi i fred og ro g inn og bestille alle matvarer vi behver, velge leveringstid neste dag, og vips str det en hyggelig herremann utenfor med det vi behver nr vi mtte behve det.

    Ganske enkelt genialt.

    Og, selvflgelig litt dyrere enn alternativet, s de virkelig store handlene prver vi f til sammen innimellom. Og, som oftest handler man jo litt hele tiden i butikken allikevel. Men med tanke p tunge saker, som melk, brus, o.l, er det helt vildt praktisk.

    

    Finnes det noe lignende i Norge? Og ville du s benytte deg av det innimellom?



  • 16.jun.2011     Kl.00:25
  • Kan man finne opp en ny spiseforstyrrelse?

    I tilfellet, s tror jeg at jeg har et rimelig godt forslag.

    *SUSHI-GALSKAP"

    Er det kun jeg som er umettelig nr det kommer til SUSHI? Jeg mener, serist, jeg kan sitte en hel ettermiddag/kveld og bare gomle maki-ruller og sticks (Et fenomen som er ganske vanlig p susi-steder i Danmark), uten ane hvor mye som har gtt ned. Og med tanke p at bde jeg og My Man har en temmelig god apetitt, s overbestiller vi omtrent alltid.

    Sushi er som alkohol. Man merker ikke hvor mye man har ftt fr man reiser seg.... *Puuuh*

    Meeeen, der er "relsativt" sunt da.

    Oooog, vi fr omega 3.

    Og, uten mat og drikke, duger helten ikke...

    Alts, normalt er det en god New York Strip (biff) som skal til for gi meg en god gastronomisk opplevelse. Men n er jeg p en langvarig SUSHI-trip...

    Ikke helt meg, men allikevel veldig Moderne-Perle.



  • 15.feb.2011     Kl.17:41
  • Nr menn lager mat

    Sren ogs, er min f'rste tanke n nr jeg sitter og blar igjennom bildene jeg tok av gourmetmltidet min mann hadde snekra sammen igr. Det er fordi jeg ikke kan finne bildene av forretten. Som var den lekreste av alt. Shit.

    Men jeg kan jo beskrive herligheten da. For mannen hadde laget asparges tullet inn i serranoskinke med vindruer og en stekt aubergineskive med mozarella. Og jeg var mektig imponert, for da han sa "vindruene tror jeg vil vre et friskt supplement til den salte serrano.skinka", ramla perlen nesten ned fra sofaen. Mannen har jo peiling!

    Selv hevder han at alle burde jo vite det. Men jeg ville faktisk ikke kommet p det. S full pott med kokkeluer her!

    Til hovedretten, som var hjemmelagede burgere hadde han faktisk vrt p Bagel & co og kjpt grove bagels som han brukte som burgerboller. Pluss i margen. Han brukte ovnsstekt serranoskinke som bacom. Enda et pluss. Og tilbehret var en deilig frisk salat. Yummy!

    Desserten bestod av soya sjokoladepudding (my favorite!), riskjeks med sjokolade og igjen, vindruer. Fabulous!





    Takk for mat, deilige herremann!



  • 08.feb.2011     Kl.19:55
  • Mat og myter: Kjtt og nedfrysning.

    Tenkte dele noen gode tips jeg fikk av slve litt foran tv'n i dag. Jeg, som mange andre, handler jo inn stort og bruker fryseren for det den er verdt. Jeg har alltid lurt litt p om det var meg det var noe galt med, for biffene mine blir alltid trre. N vet jeg at det er fordi jeg tiner dem altfor fort hvis de har vrt frosset.

    Her kommer noen tips jeg plukket opp:

    Hakket oksekjtt skal helst ikke fryses i den emballasjen du kjper det. Ta kjttet ut av pakken og legg det i en frysepose og srg for at det ikke kommer noe luft i. Dette gjelder alt kjtt i de der plast-bokser.

    Jo fetere kjttet er jo kortere holdbarhet i fryseren. Kjttdeig med mye fett og fet fisk er holdbar i max 2 til 3 mneder. Mager kylling kan fryses i 8 til 10 mneder.

    Nr du tar kjttet ut av fryseren s skal det tine i kjleskapet. Bakterier trives veldig godt i romtemperatur.

    Husk at hvis du tiner kjttet i mikroblgeovnen s delegger du kvaliteten p det, da kjttcellene sprenges og det vannet som skal ligge i kjttet og gjre det saftig renner ut og havner p steikepanna. Kjttet blir derfor trt og kjedelig.




    Kilde: God Morgen Danmark, google.com



  • 07.feb.2011     Kl.16:58
  • Sunn snacks til mandagskvelden

    Her i huset er vi ganske flink til trene for tiden. Dt er trolig deilig og motiverende for mye mer enn bare treningen i seg selv. Det motiverer til en generelt sunnere livsstil med et sunnere kosthold. For meg er ikke et sundt kosthold fettfattig slankekost. For meg innebrer det mat meg gode fettkilder, masse proteiner og litt sunnere karbohydrater.

    Jeg elsker itasliensk mat, og nekter gi fra meg pasta og pizza. Men jeg bytter ut spaghetti med fullkornsspaghetti og jeg lager en pizzabunn med grovere mel. DEt er ingen tvil om at det er bedre for en. Uansett om en trener eller ikke.

    Desverre har jeg en tendens til smspise altformye igjennom dagen. Det blir bde iskaffe, smgodt og sjokolade. Spesielt p kvelden, foran tvn. N har jeg bestemt meg for at jeg i denne uka skal finne meg litt sunnere alternativer. Og jeg har allerede funnet ut hva som er kveldens snack.

    Asparges med serranoskinke


    Jeg tar 16 sparges. Surrer to og to inn i serranoskinke. Legger dem i ei ildfast form og setter det hele inn i ovnen p 200 grader i 10-15 min. P slutten av steketiden sniker jeg meg til ta litt gorgonzolaost p som jeg lar smelte.

    Enkelt og greit.


    (Mitt kamera er til reperasjon, s har lnt et bilde fra google.com)




  • 31.jan.2011     Kl.08:38
  • Laksen som ble til kylling...

    Ja, det var den dagen jeg spontant bestemte meg for lage hjemmelaget lakselasagne til middag, og den eneste ingrediensen vi manglet var... Laks.

    Fiskehuset p hjrnet var forlengst stengt, og for meg var det lite aktuelt kjpe frysedisk-fisk til en slik matrett.

    Srg for ha:

    200g fullkornspastaplater
    4-500g fersk laks uten skinn (Jeg brukte 700 gram kyllingfilet istedet)
    4-500g frossen spinat
    200g mascarpone
    150g parmesan
    2 sjalottlk
    1/2dl flte
    frisk oregano
    1 boks hakkede tomater
    1/2dl hvitvin
    1 fedd hvitlk
    olivenolje
    muskatntt
    salt og pepper

    Jeg begynte med steke kyllingen og legge den til sides.

    Lken finhakkes og stekes i olivenolje. Tilsett spinat og la den tine helt opp. Tm over hvitvinen og la det koke kraftig til hvitvinen er helt fordampet. Tilsett s mascarpone, salt, pepper og revet muskatntt. La godgjre seg mens du drar fram ei steikepanne til og gjr ferdig resten.

    Hakk og sauter hvitlken i olivenolje. Tilsett tomatene, oregano, salt og pepper. Rr inn flten.

    S smrer du en ildfastform og legger et lag pastaplater som bunn. Deretter fordeler du laksen(kyllingen), spinaten og til sist tomatene fr du avslutter runden med parmesan. Gjenta med pastaplater, laks (kylling), spinat, tomater og parmesan til det er tomt i alle gryter og panner.

    Stekes i 200 grader i ca 30 minutter.




    Bon apett!

    Og ja, skal selvflgelig informere om at det nok er den beste lasagnen jeg noensinna har smakt. Jeg kan tenke meg prve den som normal lasagne ogs, men da kanskje gjre litt om p ingrediensene. Gleder meg til prve med laks denne uka.



  • 22.jan.2011     Kl.09:41
  • Italiensk mat i Norsk forkledning

    Dere husker sikkert lovprisinga jeg fikk av min mann etter ha laget auberginegratengen som jeg skrev om i dette innlegget:

    http://perlen.blogg.no/1294863412_shit_s_har_du_bare_la.html

    Vel, i gr skulle retten kombineres med noen av mammas herlige oppskrifter og utgjre et festmltid for mamma, pappa og meg.

    Mamma laga bakte sjalottlk og fylte kyllingbrystfilter med mozarella og basillikum, surret i serranoskinke. Mozarellaosten, som vi bare hadde n av ble brukt opptil det formlet, s jeg mtte vre litt kreativ nr det kom til auberginegratengen. Jeg endte med bruke Jarlsberg i terninger med hvitlk og chilli. Det blir jo s absolutt noe helt annet, enn nr man bruker mozarella. Men det dela ikke retten. Snarere tvert imot. Den gav den noen nye nyancer. Bare fint med variasjon.

    I tillegg tok jeg en ekstra boks tomater tio en stor aubergine. Det blir mye bedre med ekstra tomater, men man skal bare passe p sukre det s det ikke blir for surt. Man skal ogs passe p at det ikke blir for bltt, og kanskje bruke bare en og en halv boks. Men det er litt smak og behag.










    Perlen

    Perlen

    27, Trondheim

    Hei! Jeg er en ekte Perle som befinner seg i Kbenhavn hvor det er dejligt vre norsk. Den 14.07.10 ble jeg mamma, og den 29.11.10 ble jeg kone. Det har vrt et stort r for meg og min lille familie, og jeg gleder meg til se hva 2011 bringer for oss. Hvis du vil flge med, s forteller jeg det meste her p bloggen. Jeg kan kontaktes p mail: merethethangstad@gmail.com

    hits