• 08.jul.2011     Kl.17:01
 • En solskinnsdag?

  Nope, det er nok snarere tvert imot, gitt. Regnet pøser ned i stride strømmer her i København. Faktsik, så synes jeg det var hyggeligere med et skybrudd. Altså, der himmelen åpna seg i 4 timer og hele Danmark lå under vann i to døgn. Da var sola oppe både før og etter, og når det stod på som verst var himmelen full av vakre lyn og dundrende torden. I dag er det bare grått og trist. Og det er absolutt INGENTING å gjøre her når det er styggvær. Til tross for at Danmark ikke går Norge en tusendedels gang når det kommer til natur, er Danmark et uteland. Her er det uttallige parker, strender, utecafeer, Tivolier og andre ting man kan besøke. Men ikke på slike dager. Da er man stuck inne. Og kunne like gjerne bodd hvorsomhelst.

  På slike dager er det deilig å kunne ta fram pc'n og kikke igjennom de fantastiske bildene min gode venninne Heidi tok av Emilia for to uker siden. Hun er virkelig en talentfull fotograf, og det jør det bare enda bedre at hun er så utrolig flink med barn. 

  Jeg vil gjerne dele noen av bildene her, og har valgt noen bilder av Emilia sammen med meg og hennes tante Camilla (camillafredrikke.blogg.no).  Resten av bildene gjemmer jeg litt. 

   

     Besøk Heidis hjemmeside på intombazana.com for å se flere fantastiske bilder!

    • 04.jul.2011     Kl.11:40
 • En god venninne...

  I går var jeg og Emilia og spiste sushi sammen med min gode venninne og hennes lille datter som er jevnaldrende med Emilia.

  Da vi møttes fikk jeg en nyyyydelig blomsterbukett som gratulasjon for at jeg hadde fått så bra resultat på eksamen.

  Wow! Det gjorde meg virkelig glad! Utrolig hvor mye det varmer ens hjerte at noen tenker på en. • 23.jun.2011     Kl.09:45
 • JEG LYVER!

  Jeg kom ikke tilbake igår. 

  Typisk!

  Og jeg, personlig, tåler ikke mennesker som ikke kan holde ord. Ironisk, ikke sant?

  Men, unnskyldningene er mange og gode. Jeg rakk meg hjem en halvtime for å spise mat og lage aioli til et surpriseparty, før jeg måtte på farten igjen. Heldigvis er lissesøss her. Så jeg har jo verdens beste barnevakt. 

  Men vi fikk oss en god latter da jeg først langt ute på fortauet oppdaga at jeg gikk med disse:

     Ta et hint og stress ned, lissom:) • 22.jun.2011     Kl.10:10
 • Ting Tar Tid...

  Ja, så ble det litt stille her. Men oppdateringer kommer så fort jeg ser et lite hull i den travle hverdagen. Er i gang med de siste forberedelser til tidenes 1. års dag, så det er full rulle akkurat nå.

  Dagen skal feires i et sommerhus laaaangt vekk, og med ikke mindre enn 50 gjester ble jeg nødt til å kaste inn hånkledet og innrømme at jeg ikke får til å lage all maten selv. Derfor har det vært en storstilt leteaksjon eter blant annet catering som kan ta oppgaven på kort tid. 

  I dag skal lillesøster hentes på Kastrup, noe som gjør ting hundretusen ganger bedre! Alt er enklere, og ikke minst morsommere når man er to.

  Åh, jeg har så mye og fortelle, men blir bare nødt til å løpe nå. 

  Lover å titte innom senere idag. 

      • 17.jun.2011     Kl.11:45
 • Familien ingenting kan stoppe!

  Ihvertfall ikke dårlig vær. 

  Selv om vi hadde dårlige klær. 

  Kvelden i går var nemlig tilegnet James Blunt, som holdt konsert  utenfor Rosenborg Slott. (Dere husker landeplagen "Beautiful" for noen år siden?) Vel, det var meldt skybrudd i København. Og jeg var tydeligvis den eneste i hele Byen som ikke hadde fått dette med seg.  Perla selv dollet seg jo opp litt og greier. Men heldigvis var yttertøyet sånn delvis i orden, og jeg var smart nok til å droppe stillettene (Aner ikke hvordan det kunne skje, men heldig for meg).

   

   

  Den lille prinsessa var selvfølgelig med. Som dere ser av bildet, så er vi fortsatt optimistiske med tanke på regnbeskyttelse (eh..). Typisk oss det. Vi er nok de eneste i Danmark som ikke eier en paraply.

   

   

  10 minutter på konsertplassen, og plutselig var dette utsikta. Vi ble temmelig desperate og forlot plassen for å finne en paraply. Heldigvis møtte vi verdens snilleste unge fyr som gav oss sin paraply da vi spurte om vi kunne kjøpe den. Han redda virkelig kvelden vår, og vi er evig takknemlige. Godt å vite at det ennå finnes noen uselviske mennesker der ute. 

   

   

  LillePerlen var heldigvis beskytta under regntrekket på vogna si "hele" konserten. Vi var der vel en 45 minutter før vi dro igjen, men fikk med oss akkurat så mye som vi trengte.

   

  Men, ingenting er så dumt at det ikke er godt for noe, og nå fikk jeg da sannelig en førpremiere til lørdag. Da skal jeg og to gode venninner på ViRocker. En slags èn-dags festival med masse god musikk. Og det er vel ingen overaskelse at det er meldt regn. Vel, jeg er jo i allefall den lykkelige eier av en paraply. 


  

   

   

    • 09.jun.2011     Kl.11:58
 • Den siste dagen...

  Det er i dag. Den siste dagen av mitt liv som student. Den siste dagen før jeg er utdannet almennlærer. 

  Så hvorfor kan jeg ikke bare sitte i ro og skrive og skrive og skrive så jeg bare blir ferdig?

  Jeg tror jeg har en innebygget angst for tid. Jeg har aldri kunnet skrive og gjøre ferdig en oppgave i god tid. Jeg blir aldri motivert for jeg skal kjempe en kamp mot klokka. 

  I går hadde besøk av min gode veninne Karolina som har arbeidet som lærer i mange år. Det var en utrolig god hjelp å la henne se på oppgaven og komme med innspill. Hun ser det jo annerledes enn meg, for hun står jo midt oppe i den slag daglig. Så jeg fikk notert ned litt stikkord og tips fra henne heldigvis. Og har nå massevis å ta tak i. Hun har til og med sendt meg noen linker til relevante artikler, så jeg har virkelig masse jeg kan jobbe med. 

  Men jeg er ikke venn med frøken Motivasjon. Ikke i det hele tatt. Hun har faktisk forsvunnet helt ut av mitt liv. Og gidder ikke å komme tilbake. 

  Men..

  Jeg kjenner henne godt. Like godt som jeg kjenner meg selv. Så jeg vet hun kommer luskende sånn i 10-tida i kveld. Akkurat 12 timer før jeg SKAL være ferdig. Håper bare Herr Effektiv er der også. Og håper vi kan samarbeida godt i natt alle sammen. 

  Spaltet personlighet sa du?

  Nei, bare en forvirra sjel...

   


  (Bildet er funnet i et google søk)
   • 08.jun.2011     Kl.08:47
 • Når villdyret våkner...  ...Etter enorme mengder med koffein, skal jeg nok komme i gang med skole igjen. Er litt mer motivert idag, for i kveld kommer min gode veninne Karolina en tur på besøk. Og da skal det unnes et glass rødvin og litt snacks.

  Can't wait! • 08.jun.2011     Kl.00:03
 • Når tre dager av ditt liv føles som en evighet...

  Det er akkurat sånn jeg har det akkurat nå. Har snart kommet meg igjennom dag 1 av hjemmeeksamen som varer i 3 dager. Jeg er ikke den eneste i verden som har eksamen. Jeg vet det. Og jeg er nok heller ikke den eneste som har eksamen og et barn som er under 1. år. Jeg er heller ikke den eneste som har eksamen og et barn under ett år som er forkjøla og holder på å få tenner. 

  Men, akkurat nå, så er jeg den eneste som har all the above, OG en sprukket trommehinne som gir tinnitus og en følelse av å bo under vann, samtidig som midlertidig hukommelsessvikt og skrivesperre. Det skal også nevnes at jeg føler meg over hundre år gammel når det sies at det er lenge siden jeg hadde enskriftlig eksamen at jeg rett og slett ikke aner hvordan jeg skal hverken bygge den opp eller bruke kildene mine. 

  Og eneste grunnen til at jeg har noen kilder, er fordi jeg har ei lillesøster som både er skoleflink og omsorgsfull, all rolled into one.

  SÅ, jeg er den eneste, akkurat nå, som kommer til å bruke en evighet på å komme meg igjennom de neste to dagene. Og etter disse er jeg faktisk ikke sikker på om jeg i det hele tatt har fått noe ned på papiret.

  Jaja, jeg fikk da starta å blogge igjen iallefall. En mager trøst, men dog.

   

   

  Hadde man bare vært ett år igjen...

   • 15.feb.2011     Kl.07:58
 • Når motivasjonen svikter...

  I dag våkna jeg bare til en dårlig dag. Jeg er fortsatt lykkelig og glad, som jeg for det meste er. Men det henger bare et svart slør over meg. Jeg merka det allerede i går. Det er så kjipt å bare ikke være på topp når man våkner.

  Men, istedet for å la det, og alt som allerede har, og kommer til å gå galt i dag ødelegge for meg, så har jeg bestemt meg for å snu det hele, og la den gode motivasjonen komme til meg på en måte jeg VET funker, men bare sjelden gidder.

  Nemlig YOGA.

  Og, det beste av det hele er at mamma på yogamatten er pur underholdning og glede for Emilia, så da slår jeg to fluer i én smekk. Vi får begge en mye bedre dag.

  Etterpå skal jeg gjøre noen ærend, og da skal jeg også innom butikken og handle inn noe deilig sunt å spise til frokost fremover. Synes middagene er fantastisk gode for tiden, men frokosten bare kjedelig. Så nå er det på tide å bli litt kreativ her i gården.

  Middag i kveld blir forresten hvitløksmarinert kyllingfilét med middelhavsgrønnsaker og tzatziki. Mmmmmm!

  (bilde fra google.dk)

    • 14.feb.2011     Kl.18:46
 • Ikke for å skryte...

  Men min mann er bare den beste i verden.

  For en time siden kom han hjem med en fantastisk bukett blomster. Akkurat nå står han på kjøkkenet og kokkelerer. Og det er som sagt, av de meste sjeldne aktiviteter han deltar i. Jeg sitter her med en liten kopp kaffe og ser på vår vakre datte som på sin 7 måneders dag (som er i dag) har svømt helt alene under vann, og gitt meg uendelig mange grunner til å smile.

  Så ikke for å skryte...

  Men jeg føler meg som verdens heldigste!

   


  Perlen

  Perlen

  27, Trondheim

  Hei! Jeg er en ekte Perle som befinner seg i København hvor det er dejligt å være norsk. Den 14.07.10 ble jeg mamma, og den 29.11.10 ble jeg kone. Det har vært et stort år for meg og min lille familie, og jeg gleder meg til å se hva 2011 bringer for oss. Hvis du vil følge med, så forteller jeg det meste her på bloggen. Jeg kan kontaktes på mail: merethethangstad@gmail.com

  hits