• 05.jul.2011     Kl.14:27
 • Anbefaling (på det sterkeste!)

  I går lå jeg og min elskede ektemann, så romantiske som vi er, i senga og så film. 

  Mannen (den beste!) hadde vært utrolig generøs og valgt en film som hverken var action, sci-fi, action-sci-fi eller noe annet med kloner, monstre eller vanpyrer. 

  Han hadde nemlig leid "Just Go With It", eller som den heter på dansk: "Mød min "måske" kone".

  Nå kan jeg jo, bare først, som sist, dele med dere at Adam Sandler er min absolutte favoritt når det gjelder komedie. Jeg humrer fortsatt når jeg tenker på hvordan jeg omtrent lå i krampelatter første gang jeg så "Happy Gilmore". Jennifer Aniston stopper heller aldri med å overraske meg. Hun er en skuespiller som jeg aldri husker at jeg liker. Dama er rå, vakker, morsom og overbevisende. Men allikevel, så har hun veldig ufortjent falt litt under ette alt oppstyret mellom henne og Angelina Jolie. Ikke fordi hun er dårligere enn Angelina. Snarere tvert imot. Men fordi Angelina er med memorable. 

  Tilbake til filmen, så se den. Sandler og Aniston er tidenes filmpar, siden Jolie og Pitt, og dette er ikke en film dere kommer til å kjede dere igjennom. Ei heller glemme med det første. Det er ingen dyp film nei, men genial sommerunderholdning. 

      • 14.jun.2011     Kl.09:48
 • Tips - Å reise med baby

  Jeg tenkte å samle sammen noen tips til deg som er småbarnsmor og som skal ute og fly med ditt barn som er under 2 år. 

  Jeg og Emilia har reist København - Trondheim og tilbake 7 ganger de 11 månede hun har levd, og i tillegg har vi vært en tur på Mallorca. Så jeg vil si vi har opparbeidet oss litt erfaring along the way.

  16 ganger med fly på 11 måneder erikke så rent lite for en baby. Og heller ikke for mamman, for jeg skal ikke legge skjul på at man er ganske rådvill hvis det oppstår en situasjon man ikke helt har regna med. Men jeg skal prøve å ta høyde for det meste i dette innlegget.

   

  1) Jo yngre barnet er, jo enklere er det. Husk en babybjørn eller annen bæresele. Det letter deg for mye arbeid på flyplassen, og baby kan sove seg gjennom mye av ventetiden. Er barnet over 6 måneder kan det kanskje være enklere å bruke en av vognene på flyplassen, eller bagasjetralle. Spør noen, de fleste har ettellerannet man kan trille baby i. Sist lånte jeg ei handlekurv fra tx-freen (ei sånn lita rød ei). Emilia storkosa seg.

   

  2) Sitt så langt bak som mulig. Som oftest har du en flyvertinne lettest tilgjengelig der hvis du skal ha varmet babymat o.l. Aller bakerst er det beste. 

   

  3) Utnytt muligheten til at du med barn kan komme på flyet som en av de første. Da er flyvertinnen ofte behjelpelig med å holde baby eller bagasje for deg. 

  3A) Her kan du godt spørre om teppe og pute. Det er perfekt å hvile en sliten arm på ei pute når baby sover. Og teppet er greit å ha i tilfellet det blir for kaldt. Vi har flere ganger fått "Aircondition-forkjølelse".

   

  4) Hvis det er mange ledige plasser på flyet og du er plassert sammen med noen, så kan du spørre om du får sitte alene. Det kan være en smule ubehagelig med en hylende baby og et menneske ved siden av deg som bare sitter og himler med øynene. Eller, som i mitt tilfelle var det er litt snodig situasjon da Emilia plutselig sugde seg fast i urskiva til sidemannen, eller da hu tok et godt klipetak i brystet til den unge jenta ved siden av oss forrige tur. OG, kan ikke la være å nevne hu som satt og korset seg og tok fram bibelen etter Emilia hadde hyla i en halvtime sist, og jeg, som jeg hør og bør, hadde banna en titall ganger... Ja, u get the drift. Sit alone.

   

  5) Ta nok mat med. Og litt kjeks eller lignende å "bestikke" med hvis ungen slår seg vrang. De aller minste bør ammes og gis flaske ved take-off og landing for å unngå øresus. Smukk er også bra. Det samme gjelder de som er eldre, men ikke alltid like enkelt å styre der. Og husk leketøy. Men ikke det som bråker. Så får du himlende øyne igjen.

   

  6) IKKE VÆR REDD FOR SIKKERHETSKONTROLLEN! Barnemat får man ta med nesten så mye man vil av, så lenge man har en baby med. Jeg har aldri hatt noen problemer der. I tillegg så kan du også her spørre noen av vaktene om hjelp til å holde baby når du tar av og på yttertøy osv. De fleste ønsker det skal gå fort, og hjelper derfor mer enn gjerne.

   

  7) Det holder med et par bleier og noen våtservietter (med mindre det er en veldig lang flytur). Jeg har kun 1 gang skifta bleie på en 2 timers flytur, og det var da hun var 3 uker. Nå har jeg alltid "flaks", og hun er ferdig med dagens bommelom når vi skal fly. Det er en trang fornøyelse på de må propellflyene til Widerøe, så jeg unngår å skifte hvis jeg kan.På større fly er det no problemos. 

   

  8) Hevd din rett, og ikke vær beskjeden! Dette er nok det viktigste tipset. Jeg har stått i regnvær midt på Kastrup og ventet på å komme på flyet med en 3 uker gammel baby. Jeg er alltid sist av bussen der pga at alt tar ekstra tid, og derfor skal ALLE andre presse seg på flyet først. Vel, ikke vær beskjeden som meg og stå og vent. Gå på, og si "Unnskyld, det er litt kaldt til babyen" eller noe. Som oftest er det noen som forbarmer seg over deg og slipper deg forbi. Jeg har flere ganger fått god hjelp av medpassasjerer fordi jeg er for beskjeden. 

  8A) Det samme som ovenfor gjelder også på flyplassbuss. Sist endte jeg med å stå midt i bussen med en 10 kilos baby på hofta og 2 stks håndbaggasje uten noe å holde meg i. Normalt reiser folk seg når man kommer på bussen med baby. Men desverre ikke alltid. Det var et under at vi holdt oss stående der. Klapp på skuldra til meg selv hehe. 

   

  9) Hvis du kan, så unngå tax-free etter landig. Baby er utålmodig, og kø i kassen samt mangel på vogn. etc til barnet kan gjøre det best å la være.

   

  10) Bruk bagasjevogn når du henter bagasjen. Noen ganger kan man være kreativ hvis det ikke er barnesete på og du blir nødt til å sette fra deg ungen. Men det er selvfølgelig på eget ansvar. Når du henter baggasjen så bed om hjelp hvis det er nødvendig. Det er alltid noen som gjerne kommer deg til unnsetning og tar kofferten av bagasjebåndet for deg.

   

  Det var det, mine 10 viktigste tips. Husk å pakk lett, og vær tålmodig, så går det nok bra. Jeg har mange flere tips hvis forskjellige situasjoner oppstår så bare spør hvis dere lurer på noe. Jeg har nok vært innom det meste av awkwardness når det kommer til å reise med baby. Jeg er også tidenes største kløne noen gang, så jeg har lært mye. Håper noen der ute får nytte av det!

  God reise!

     

    • 12.jan.2011     Kl.08:26
 • Har funnet den hemmelige oppskriften på silkemyk hud gjennom hele vinteren. Ingen dyre produkter og ingen lange ritualer.

  Så er klokka 08.00 onsdag morgen og treningsøkt nummer to denne uka er ferdiggjort. Jeg har til og med rukket å drikke mine proteiner, vaske klær og sette på oppvaskmaskina. Du og du. Godt man har en liten baby som er B-menneske.

  I går lagde jeg meg en saltscrub til å skribbe den vintertørre huden min med når jeg dusjet. Jeg må altså helt ærlig få si at denne enkle skrubben er den beste jeg har prøvd foreløpig. Det eneste negative med den er at den ikke lukter noe, men det kan man fort fikse ved å tilsette litt duftolje.

  For å lage denne bodyscruben tar du bare olivenolje og grovt salt i en liten skål og blander. Du bestemmer selv hvor mye du vil ha av hver ingrediens, men husk at blandingen skal være forholdsvis tykk. Jeg blandet det i en plastikkskål med lokk, slik at jeg kan ha det stående og bruke det flere ganger. Skrubb forsiktig over hele kroppen (saltet er ganske hardt til huden) og skyll av. Ikke bruk den i ansiktet. Der er det best å bruke en skrubb som er spesielt beregnet til den tynne ansiktshuden.

  På grunn av olivenoljen etterlates huden myk som babyhud. Og som storforbruker av babyolje til huden så synes jeg dette var et supert alternativ. Jeg brukte denne skrubben etter trening i går morges, og fortsatt nå, etter 24 timer er huden silkemyk.

   
  Vil til slutt gjøre oppmerksom på at dette innlegget ikke er laget i samarbeid med JOZO salt. Jeg håper, tror og ønsker at jeg i løpet av den nærmeste fremtid mottat en kasse med groft salt i posten som takk for at omsetningen skøt i været etter dette innlegget.

  Jeg har bare hørt at hvis man ønsker noe nok, tror det nok og håper det nok så kommer det til å skje. • 21.jun.2010     Kl.09:28
 • Tips, strekkmerker igjen-igjen!

  Hei!

  Har skrevet et innlegg om strekkmerker tidlig i graviditeten, hvor jeg blant annet skriver at jeg ønsker å forebygge disse ved å finne en god krem/lotion eller olje å bruke gjennom graviditeten.

  Jeg har så absolutt funnet min favoritt, og jeg kommer til  anbefale den, men først vil jeg bare skrive litt om hvorfor man får strekkmerker. Det er mye forskning på dette området, om mange er uenige i hvorfor man får strekkmerker. Men man kan si så mye som at det er mange forskjellige grunner og årsaker, og at det er lite man kan gjøre for å forebygge det.

  Etter å ha snakket med noen som har peiling, har jeg fått følgende vanlige årsaker til strekkmerker:

  1) Det er arvelig. Spør mamma om hun fikk det. Var hun veldig plaget av det finnes det en sannsynlighet for at du og blir det. I mitt tilfelle hadde mamma INGEN, så jeg tror det er mye av grunnen til at jeg ikke har fått.

  2) Hvis du har hud som ligger tett på knoklene betyr det at du har lite overskuddshud, noe som igjen gjør at når huden strekker seg så er det ikke noe "ekstra" hud å ta av.

  3) Også tørr og lite elastisk hud kan være en faktor. Det er her man snakker om å forebygge med kremer og oljer, men igjen, det er ikke bevist at det hjelper.

  Strekkmerker skyldes i bunn og grunn endringer i bindevevet i huden. Både slanke og overvektige personer kan være disponert for strekkmerker, og hvor mye man legger på ser i løpet av svangerskapet behøver ikke å ha noe å si for at man får strekkmerker.

  Hverken arvelighet eller lite elastisk hud er BEVIST å være "skyld" i strekkmerker, men det er ofte slik at vi jenter vil ha en "grunn" til at kroppen vår er som den er, og det er iallefall noen faktorer som kan spille inn.

  For min egen del, og nå snakker jeg kun for meg selv, så bestemte jeg meg tidlig for å "forebygge" diss merkene. Jeg visste bare jeg ville ha det bedre med meg selv om jeg fikk strekkmerker dersom jeg visste jeg iallefall hadde forsøkt å unngå det. Det er lite eller ingenting man kan gjøre, og jeg har iallefall forsøkt. Det var det som gjorde at jeg begynte å bruke olje på mave og bryster omtrent hver dag.

  So far so good. Ingen merker. Og med tanke på at BH'en var for liten for 3 størrelser siden så velger jeg å tro at det har hjulpet litt. Min hud er så strukket og tynn at man kan se hver en mini-blodåre igjennom den. Men det er ingen merker.

  Oljen jeg har brukt heter Juhldal body & face Oil. Den er parfyme og parabenefri og inneholder blant annet E-vitamin som skal øke hudens elastiset. I perioder har jeg vært tom for den og da har jeg bare supplert med Libero-olje.
  Så, hvem vet. Enten er det ojlen, eller så er det genene, eller så har jeg bare elastisk hud. Mest sannsynlig en god kombinasjon. Men, det skader ikke å prøve en god olje uansett, for huden blir iallefall god og myk av den.  Og det er jo også litt velvære i å ta vare på seg selv.


  Perlen

  Perlen

  27, Trondheim

  Hei! Jeg er en ekte Perle som befinner seg i København hvor det er dejligt å være norsk. Den 14.07.10 ble jeg mamma, og den 29.11.10 ble jeg kone. Det har vært et stort år for meg og min lille familie, og jeg gleder meg til å se hva 2011 bringer for oss. Hvis du vil følge med, så forteller jeg det meste her på bloggen. Jeg kan kontaktes på mail: merethethangstad@gmail.com

  hits